A cég története

Stadion Bar családi vállalkozás, Ludy KFT 1991-2024

A Ludy KFT mint családi vállalkozás indul, 1991 nyarán. A vállalkozás alapító tagjai Ludescher György, édesapám, Ludescher Piroska édesanyám, valamint édesapám testvére Ludescher Oszkár.

A vállalkozás mindjárt a rendszerváltás utáni cégek úttörőjeként jelenik meg Nagykárolyban. Az akkori és mostani Stadion Bar a harmadik bárként jelent meg a városban és mára már a legrégebbi bárok egyike. Először édesanyám és nagybátyám dolgoztak felváltva, de rövidesen édesapám is otthagyta munkahelyét és csatlakozott hozzájuk, ami még mindig kevésnek bizonyult és csakhamar megjellenek az első alkalmazottak is.pár éven belül a kemény munka meghozza gyümölcsét és ujjabb bárral gyarapodik a vállalkozás.

Ezidő tájt válik meg a cégtől nagybátyám, így marad minden a családon belül és változik meg 1993.02.23.-án Stadion családi vállakozásból Ludy KFT-vé. Nekem 1991 és 96 között párhuzamosan a fizika egyetem látogatásával, a beszerzési feladatok maradnak. Súlyosbítja a helyzetet édesapám részéről egy nagy autobaleset, amelynek következtében fél éves kómába esik és állandó felügyeletre szorul. Egyetemi éveim elvégzése után mindjárt besorolnak katonának, amit 1996 telén, a legnagyobb tragédia bekövetkeztével, édesanyám elvesztése, miatt félbe szakítok.

1997 tavaszán kezdődik az igazi fellendülés. Leszerelésem előtt 2 héttel megkaptam édesapámtól egy 14 m2-es helyiséget, mely addig cukrászdaként üzemelt, és elindítottam benne egy nagykereskedést, ami 11 év távlatából is igen elismert és sikeres. 2002-ben megnyitottuk első mini-marketünket 100 m2-en, amit 2007 ben tovább bővítettünk. Ez a maga idején és természetesen a jelenben is Nagykároly egyik legmodernebb üzlete.

2003-ban mindjárt követi a második market is, ami 2004-ben 260 m2-re növekszik, és Nagykároly legnagyobb tömbháznegyedének a szívében található.

Ezidő tájt terjed el a híre egy, a közelben lévő határátkelőhely megnyítására, ami arra ösztönöz, hogy ideje lenne a turizmus és a vendéglátó ipar fele terjeszkedni, és sikerül a határátkelő helytől mindössze pár méterre lévő régi parasztházat megvenni.

Ugyancsak 2003-ban megjelenik a hamadik üzletünk, a régi nagykereskedés helyén, ami immár egy új impozáns épületet kap.

2005-ben megkezdjük egy vitathatatlanul nehéz álom megvalósítását, a West Motel Restaurant vendéglő felépítését. Mindjárt egy évre rá, 2006 áprilisában már átadásra kerül a negyedik üzlet a vendéglő keretén belül, és az év végére követi a környék legimpzánsabb étterme és szállodája.

Így születik meg 2006 végére a West Motel Restaurant vendéglő és szálloda amely Nagykárolytól 7 km-re jól megközelíthetően, a főút mellett, közvetlenül a csanálosi határétkelőhely szomszédságában, csanálos falu végén Mogyorós patak partján, a nyírség peremén, egy festőien csendes zöld övezet szélén terül el. Csakhamar e fáradhatatlan és emberfeletti munka, ami nem kis anyagi áldozatokkal járt, meghozta gyümölcsét. Már az 1 éves születésnapján az üzletet szüneteltetni kellett, a vendéglátói helység további bővítése érdekében. Immár közel 2 év távlatából a vendéglő 150 férőhelyesre gyarapodott és szálláshelyünk nemsokára 25 szobára bővül. Személyzetünk 2007 végére 60 fő fele közeledik, akik szakképzettsége és rátermettsége valamint sokéves tapasztalataik nagyban hozzájárultak hogy immár 4 éve a maga kategóriájában cégünk megyei szinten az első helyen végezzen. Bízom benne, hogy akit vendégül látunk jó hírünket viszi tovább.

Ludescher Norbert


tulajdonos